“De kamers van je huis” is een gespreksstarter die helpt bij het verwerken van de emoties die komen kijken bij het ervaren van een nare gebeurtenis. Hoe ga je met een kind in gesprek over wat het voelt? Samen spelenderwijs leren over emoties en praten met elkaar. Weer in contact komen met de emoties die je voelt en er niet meer voor weg willen rennen. Dat is het doel van onze gespreksstarter. Even samen en iets minder alleen.
Zelf studeer ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting Image and Media Technology. Ik ben een illustrator en multimedia designer, die voornamelijk heeft nagedacht over de vorm van het boek. Mijn liefde voor illustratie en interieur kwamen perfect samen in dit product. Ik wil de wereld graag een stukje mooier maken en mijn illustraties hiervoor inzetten. Ik heb mij bezig gehouden met de werking van het boek, de vorm, de illustraties, de stickers en de uiteindelijke uitvoering. Ik ben dankbaar dat ik op deze manier mijn stukje mag bijdragen aan de maatschappij. 
Dit ontwerp kan niet staan zonder wetenschappelijke onderbouwing en om die reden ben ik op zoek gegaan naar iemand die zich beweegt in dit vakgebied. Iris Groenewegen kwam op mijn pad en zijn wij samen gaan werken. Zij is momenteel aan het afstuderen aan de master: “Clinical Child and Adolescent Psychology”. Als ondersteuning van dit boek heeft Iris een wetenschappelijk onderzoek en bijpassende handleiding geschreven. Op deze manier hebben we onze krachten gebundeld en is het een combinatie geworden van ontwerp en wetenschap. We hopen een opstapje naar de oplossing te kunnen bieden en de wachttijd voor professionele zorg iets te verlichten. Ik ben Iris erg dankbaar voor al het werk dat zij heeft verricht, samen hebben we dit boek kunnen maken.
Het hoofddoel van dit boek is om het kind te laten ervaren dat het net zo sterk staat als een huis. In welke kamer je ook bent, het huis valt niet om. Het kan ontzettend hard regenen in de kamer van verdriet, toch blijft het huis staan. De zon kan schijnen in de kamer van blijdschap, ook dan staat het stevig. We hopen dat het kind net zo stevig mag staan als het huis en dat het boek hier aan mag bijdragen.
Met dank aan:
Iris Groenewegen
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
En alle anderen die een bijdrage hebben geleverd
Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen? Vul het onderstaande contactformulier in!
Verzenden
Bedankt!