Tijdens mijn stage heb ik een eigen kledingcollectie mogen ontwerpen bij New Habit. In februari begon ik met schetsen en na 5 maanden werken, is de collectie op 13 juni gelanceerd. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen en het is ook een mooie afsluiting geweest van mijn stageperiode.
De collectie "You've Got Nerves" gaat over verschillende natuurlijke processen en vormen. Je ziet hoogtelijnen, zenuwen en boomwortels in een abstracte vorm terug. Samen gaan zij een relatie met elkaar aan. Dit alles heeft te maken met de schoonheid van de natuur. Ontzettend veel ingewikkelde processen spelen zich af in de natuur en ook in ons eigen lichaam. Impulsen sturen ons zenuwstelsel aan waardoor wij in staat zijn om te bewegen. Boomwortels halen voedingstoffen uit de grond om zo energie te krijgen en te blijven bestaan. Bergen zijn zo groot, dat wij als mens hier speciale kaarten voor maken om zo de informatie van een berg te kunnen verwerken. Oftewel alles zit ingewikkeld in elkaar en heeft zijn eigen bijzondere manier van functioneren. Deze collectie draait om deze processen, de processen die niemand eigenlijk ziet of belicht. De natuur is heel mooi en we moeten er goed voor zorgen. Helaas blijkt in de praktijk dat de mens hier nog niet bewust genoeg van is. Zo ontstaan er situaties zoals smeltende ijskappen, de plastic soep en de stijgende zeespiegel. In de media wordt vooral de nadruk gelegd op wat er verkeerd gaat, deze beelden kennen we inmiddels allemaal vast. Wij willen dit anders aanpakken. Door de focus te leggen op de schoonheid van de natuur en op de details die we vaak niet zien, hopen we dat mensen een betere relatie aan gaan met de natuur. Zo wordt je geactiveerd om beter voor de wereld te zorgen door de sterkere band die je opbouwt met de natuur om je heen.
Een ander thema dat terug komt binnen deze collectie is: “Wat je zaait is wat je oogst”. Dit thema is gefocust op zelfontwikkeling en waar jij je voeding uit haalt. Haal jij je voeding uit sociale media, vriendschappen, sporten of uit iets anders? Waaruit je het ook haalt, het vormt jou als mens. De vraag is, waar plant jij je wortels? En hoe word jij gevormd als mens door deze keuze? Om te bloeien moet je je wortels vestigen in een vruchtbare bodem. Deze collectie laat een zoektocht zien van aarden in de goede grond.